Oppassen zakkenrollers!!

De leukste maand van het jaar

De maand mei is de voor de meeste van ons financieel gezien de beste maand van het jaar. December is meestal ook een goede maand door een bonus of een dertiende maand, maar december wint het niet van mei. December is namelijk ook de duurste maand. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw hakken er flink in met eten, cadeautjes, champagne en vuurwerk. Nee, mei is wat dat betreft een veel betere maand voor je geld en er komt veel binnen en het gaat er niet direct uit.

Wees gewaarschuwd

Althans dat is het idee, maar er staan veel ondernemers klaar om ons geld in ontvangst te nemen. Komende weken worden we overspoeld met reclames om ervoor te zorgen dat we ons geld bij hun komen besteden. Wil je geld achter de hand houden, dan moet je stevig in je schoenen staan. De reden waarom ik erover blog is om je er op te attenderen. Probeer jezelf te beschermen tegen al deze verleidingen. Ik snap dat het voor velen een zware opgave is. Zoals tegen een kind in een snoepjeswinkel zeggen dat hij niets mag snoepen.

Geplande reclame

Net zoals in de maanden als de kinderbijslag wordt gestort, wordt er ook nu extra reclame gemaakt bij het storten van het vakantiegeld. De winkeliers, autodealers, touroperators willen je doen geloven dat je het allemaal nodig hebt. We denken dat we rationele mensen zijn en alleen kopen wat we nodig hebben, maar ongemerkt worden we beïnvloed. Zowel door de reclame, maar ook door de mensen om ons heen. Nieuwere auto’s, grotere huizen gaan ervoor zorgen dat we echt gelukkig worden. Het geluksgevoel van voldoende geld op je bankrekening is ook fijn, maar daar wordt geen reclame voor gemaakt.

Ga de uitdaging aan

Ik wil je deze maand uitdagen. Sluis je vakantiegeld gelijk door naar een spaarrekening en maak met jezelf de afspraak om er vanaf te blijven. Ongetwijfeld komt er van alles voorbij wat je wilt kopen, maar helaas heb je het geld niet meer op je betaalrekening staan. Een super uitdaging, want juist nu aan het begin van de zomer denken we van alles nodig te hebben in de tuin, willen we nieuwe kleren en zijn we echt heel hard aan een vakantie toe. In ieder geval dat is wat de buitenwereld ons vertelt.

Zoek goedkopere oplossingen

Wetende dat ze je proberen te beïnvloeden zorgt er voor dat je kritischer moet zijn. Is die aanbieding wel echt een aanbieding? Heb je er wat aan voor de lange termijn of is het maar een tijdelijk iets? Heb je het nodig of ben je ergens anders ontevreden over en wil je even wat blijheid kopen? Er zijn heel veel mensen, juist in deze maand, die je willen verleiden hun product te kopen. Wees alert en trap er niet in.

Jezelf positief beïnvloeden

Het lijkt een o zo onnozele oplossing om je geld weg te zetten op een spaarrekening waar je niet makkelijk bij kan. Maar het is net als met de reclame, we denken dat we niet beïnvloed worden, want wij bepalen zelf waar we ons geld aan uitgeven, maar dat is niet waar. Ons brein zit raar in elkaar en daar kunnen we zelf, net als de reclamemakers, gebruik van maken. Niet teveel geld op de betaalrekening zorgt voor een ander uitgavenpatroon. Geloof je me niet, test het maar. Deze maand is er een goede maand voor. Ik hoor graag je ervaringen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] De maand mei is de voor de meeste van ons financieel gezien de beste maand van het jaar. December is meestal ook een goede maand door een bonus of een dertiende maand, maar december wint het niet van mei. December is namelijk ook de duurste maand. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw hakken er flink in met eten, kadootjes, champagne en vuurwerk. Nee, mei is wat dat betreft een veel betere maand voor je geld en er komt veel binnen en het gaat er niet direct uit. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *