Noodzaak

Noodzaak

Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Ik ben daar ook veel mee bezig en als dingen lukken dan geeft dat energie. Het is heel makkelijk om binnen je comfortzone te blijven en op deze manier gaat het leven ongemerkt snel voorbij. Voor je het weet is het weer kerst. Om mezelf te blijven motiveren ben ik vaak op zoek naar programma’s, boekjes, mensen en mogelijkheden om me daarbij te helpen. Zo werd ik een tijdje geleden door een vriendin op het programma 365 dagen succesvol van David de Kock en Arjan Vergeer gewezen.

Deze mannen gaan ervoor zorgen dat Nederland in 2020 het gelukkigste land van de wereld is. Ze hebben hiervoor een jaarprogramma ontwikkeld en voordat je hier aan mee doet kan je eerst met ze kennismaken. Door je aan te melden ontvang je 2 maanden lang regelmatig een mailtje met daarin een videoboodschap waarin per keer een stap naar een succesvol leven wordt uitgelegd. Op deze manier kan je er zelf voor zorgen dat je succesvol wordt. Lukt het niet of word je erg enthousiast en wil je meer dan kan je naar een kennismakingsseminar gaan. Bij dit seminar ontvang je hun boek en wordt je de methode uitgelegd. Daarna kan je je eventueel aanmelden voor het jaarprogramma.

Vorig weekend ben ik naar het kennismakingsseminar geweest. Het boekje had ik al gelezen, de opdrachten gemaakt en de videoboodschappen inmiddels gevolgd. Op deze manier ben ik erachter gekomen dat ik mezelf wel succesvol vind. David en Arjan kijken naar 4 gebieden: gezondheid, relatie, werk en geld. Het gaat goed met mijn gezondheid: iets leniger, fitter en wat minder kilo’s mag maar over het algemeen gaat het goed. Relatie met mijn zoon is wel eens lastig, zeker nu hij aan het puberen is maar met mijn partner is het goed. Geld is geen issue, we zijn goed op weg naar financiële vrijheid. Het punt waar ik nog graag wil groeien is voornamelijk op het gebied van werk. Bezieling mag je het ook noemen of het doel van je leven. Ik zou graag een succesvolle ondernemer willen zijn die veel mensen helpt met het begeleiden naar financiële vrijheid.

Om dit te bereiken geven Arjan en David aan moet er noodzaak gecreëerd worden. Eigenlijk ben ik best tevreden met het leven zoals het nu is en dat is dus ook mijn grootste valkuil. Zoals Arjan en David zeggen: “Het hebben van een goed leven is het grootste gevaar van een geweldig leven”. Er is voor mij geen noodzaak om mijn carrière echt goed op de rit te krijgen. Ik voel de noodzaak niet. Maar wat zo mooi is aan het leven is dat je denkt dat het voor jou niet op gaat, gebeurt er iets waardoor je ogen weer geopend worden. Op het gebied van de relatie ontstond er ineens een issue. Mijn partner zijn plannen kwamen niet meer overeen met mijn plannen. En als zijn plannen niet meer overeenkomen met mijn plannen dan ontstaat er voor mij ineens noodzaak om ervoor te zorgen dat mijn plannen wel door kunnen gaan.

Ineens werd heel duidelijk dat mijn onafhankelijkheid toch minder was dan dat ik eigenlijk dacht en dat voelt niet goed. Ook voelde ik gelijk wat David en Arjan aangegeven hadden. Je geluksgevoel is afhankelijk van de laagste van de 4 gebieden. Gaat alles goed maar ben je ziek dan bepaalt alleen het ziek zijn hoe je je voelt. Heb je alles op orde maar maak je ruzie met je partner dan overschaduwt dat alles. Vorig weekend was mijn werk van ondergeschikt belang maar bepaalde de relatie mijn geluksgevoel.

Na wat praten, zwijgen, denken hoe nu verder hebben we onze plannen weer op elkaar afgestemd. Wat voor mij heel duidelijk is geworden is dat er wel degelijk een noodzaak is voor mij om op werkgebied succesvol te willen zijn. Het goed voor mezelf kunnen zorgen zodat ik mijn plannen kan verwezenlijken helpt enorm. Hiervoor moet ik zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen. Het gaat er niet om dat ik het alleen doe maar dat het wel altijd doorgaat als ik het alleen moet doen. Door alleen maar te denken dat de mogelijkheid bestaat dat ik niet meer in mijn partner zijn plan past geeft mij een ongemakkelijk gevoel. Ik zal toch echt zelf voor een regelmatig inkomen op mijn bankrekening moeten zorgen. Mijn noodzaak is geboren.

Samen met mijn vriendin hebben we besloten dat we ons eigen jaarprogramma gaan volgen. We spreken 10 keer af en zullen zelf een invulling geven hoe we elkaar kunnen helpen met het verwezenlijken van onze doelen. Het feit dat ik nu de noodzaak voor mezelf kan oproepen moet voldoende stimulerend zijn maar anders is zij een goede stok achter de deur. Aan het eind van het jaar ben ik een succesvolle ondernemer die haar zaakjes goed op orde heeft. Wie volgt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *