Miljoenenjacht

Miljoenenjacht

Veel mensen doen mee met de postcodeloterij. Ook veel van mijn klanten. En nooit met 1 lot maar vaak met een aantal loten. Opzeggen is echt een issue want je zal net zien dat dan de prijs bij hun in de straat valt. De reden waarom ze meedoen is het steunen van het goede doel, ze denken niet dat ze er rijk van worden maar ondertussen…. Genoeg redenen dus om mee te blijven doen.

Op dit moment is het onderwerp van gesprek in mijn omgeving want Numansdorp is 2 keer uitgenodigd voor de uitzending met Linda de Mol. Vrienden van de voetbal zijn al geweest maar mijn vriendin moet er nog naar toe. De strategie heeft ze samen met haar zus al bepaald en ze gaan door tot aan de laatste koffer. Wat ze met de gewonnen miljoenen gaat doen ligt ook al vast.

Toch maar eens een keer gekeken om te zien waarover ze het nu hebben en tegelijk zoeken naar bekende Numansdorpers. De voetbalvrienden zijn al weer een illusie armer maar kwamen wel even goed in beeld. Maar meer dan dat en een leuke dag is het niet geworden. Een kans van 1 op de 500 klinkt best goed maar is toch nog maar een hele kleine kans. Zeker als je al de mensen bij elkaar op tv ziet.

Wordt de kans op winnen vergroot door een goed IQ is ook nog een heikel punt. In de selectieronde met de schattingsvragen komt het neer op snel wat intypen en dan maar hopen dat je goed gegokt hebt. Bij de vragenronde daarna heb je voordeel van een hoeveelheid parate kennis. Geen moeilijke vragen maar ook hier speelt snelheid weer een belangrijke rol. En bij het openmaken van de koffers komt het alleen maar neer op geluk dat je goed gokt. Een laagdrempelige quiz dus waarbij IQ niet meespeelt maar wat best leuk is om naar te kijken.

Wat is er nou toch zo bijzonder aan loterijen. Blijkbaar die pot goud aan het einde van de regenboog. Hoe klein deze kans ook is hij mag wel wat kosten. Het kunnen dromen over wat er dan allemaal voor mogelijkheden zijn zorgt ervoor dat we geld inzetten en we het accepteren dat we onze inleg volledig kwijtraken. Het winnen van miljoenen is leuk en veel dromen kunnen hierdoor vervuld worden. Maar hebben we voor onze dromen wel al die miljoenen nodig? In het programma zijn er ook mensen die heel blij worden van het winnen van een auto of van tien, twintig of dertigduizend euro. Blijkbaar worden er dan ook dromen vervuld.

Als we de loterij winnen dan stoppen we ook met werken maar wat gaan we dan doen? Vrienden, kennissen enz. zijn allemaal aan het werk en hebben geen tijd voor sporten, uitjes of vakantie. Het kopen van huizen, boten, auto’s en kleding is even leuk maar geeft niet echt voldoening. Ik denk dat je toch wel weer wilt gaan werken en op die manier een bijdrage wilt leveren aan onze maatschappij. Het werk moet dan wel iets zijn dat je graag doet en waar je veel lol aan beleeft. Hoeveel geld je daarmee verdient is van ondergeschikt belang want dat heb je niet nodig. Een echte keuzevrijheid dus.

Dit is hetgeen waar ik dus mijn best voor aan het doen ben. Ervoor zorgen dat ik meer vrijheid heb en dat ik mijn eigen keuzes kan maken. Om niet afhankelijk te zijn van heel veel geluk in de loterij is opbouw van vermogen nodig. Het vermogen kan voor passief inkomen zorgen dat het mogelijk maakt om werk te doen waarmee je mogelijk minder verdient. Hierdoor kan je van baan wisselen wanneer jij dat wilt, minder gaan werken of misschien wel voor jezelf beginnen. Door een tijdlang consequent geld opzij te zetten kan je met beleggen ook een leuk vermogen opbouwen. Harm van Wijk van Beleggen.com heeft dat beschreven in het artikel Een kerstcadeau van 11 miljoen.

De groep die meedoet met de loterij omdat ze de goede doelen willen steunen, kunnen het geld beter direct aan het goede doel doneren. Dan kan je in ieder geval je eigen doel bepalen en heb je meer kans dat het daar ook voor wordt gebruikt. Degenen die meedoen met de loterij voor de kans op de miljoenen kunnen het geld dat ze iedere maand uitgeven aan het kopen van loten beter beleggen. De kans op het hebben van een leuke som geld is dan velen malen groter. Het duurt misschien langer maar het zien groeien van je vermogen stimuleert in ieder geval om er mee door te gaan. En als je daarnaast ook nog investeert in je financiële IQ wordt de kans dat je je investering kwijt raakt kleiner en de kans dat het bedrag sneller groeit groter. Misschien geen miljoenenjacht maar een tonnenboot.

2 antwoorden
 1. Greet
  Greet zegt:

  Ha Petra,
  Super leuk en interessant verhaal wat je doet nadenken over het besteden van je geld. Nou ben ik niet van de loterijen, als je er niet mee start hoef je ook niet te twijfelen om het op te zeggen. Na je tips ga ik er zeker ook niet in investeren, ik kan beter je artikelen lezen en een andere ingang zoeken begrijp ik :-)

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Hoi Greet,
   Inderdaad loterijen is wel een hele kleine kans om vermogen te krijgen. Je kan beter zelf actief aan de slag met je geld dan gaan zitten hopen op de loterij. Het heft in eigen handen nemen. Leuk dat ik er voor zorg dat je erover na gaat denken :-).
   Succes,
   Petra

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *