Leef jij je mooiste leven?
Ga doen waar je passie ligt
Via het ViZi netwerk was ik vorige week in de gelegenheid om een presentatie bij te wonen van Michael Pilarczyk. Niet direct een spreker waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Toch heeft hij veel fans, om jaloers op te worden, dus heb ik gebruik gemaakt van de uitnodiging. We hebben in ieder geval een gezamenlijk aandachtspunt: geld. Hij richt zich op de ontwikkeling van de persoon en als je maar gaat doen waar je passie ligt dan stroomt het geld vanzelf binnen. Ik zorg ervoor dat er goed omgegaan wordt met het binnenkomende geld. Voor je het weet stroomt het zo weer naar buiten.
Ondernemers zijn goed in geld verdienen
Daar kan Michael goed over meepraten. Hij heeft veel geld verdiend en ook heel veel geld verloren. Investeren in een goede financiële planner was geen slechte zet geweest. Gelukkig heeft hij er veel van geleerd. Goed met geld omgaan is belangrijk of je nu veel of weinig verdient. Bij veel geld kan je in ieder geval harder vallen, ook daar kan hij over meepraten. Het verliezen van al zijn geld op de beurs is belangrijk geweest bij zijn ontwikkeling. Hij heeft last van een zware depressie gehad, maar volgens hem geldt: alles waar je niet dood aangaat, dat maakt je sterker.
Hoe mooi is zijn leven eigenlijk?
Michael is bezig met het leven van zijn mooiste leven en als jij dat wilt dan kan hij je daarbij helpen. Hij heeft een boek geschreven met daarin de strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven. Op de één of andere manier word ik daar niet enthousiast van. Misschien heeft hij het nu wel goed voor elkaar, maar zo mooi is zijn leven niet altijd geweest. Een scheiding, een bedrijf onder zijn ogen kwijtgeraakt, behoorlijk in gewicht toegenomen, depressie, al zijn geld zien verdampen. Het is maar de vraag hoelang dit mooie leven wat hij nu leidt blijft duren?
Succesvol en rijkdom is geen garantie voor geluk
Het steeds terugkerende element is dat we gelukkig willen zijn. Maar ja wanneer ben je gelukkig? Mo Gawdat heeft hier het boek ‘De logica van geluk’ over geschreven. Je verwachtingen van een situatie bepalen je gedachten over die situatie, en dus je geluk. Lagere verwachtingen leiden dus tot minder negatieve oordelen en daarom tot minder ongeluk. Mo Gawdat was extreem rijk, gezond en succesvol, maar voelde zich ondertussen van binnen diep ongelukkig. Het zit allemaal tussen de oren. Verander je manier van denken en je wordt gelukkiger. Volgens hem kan je gelukkig worden trainen.
Het stellen van doelen is de enige manier
Daar is in ieder geval een overeenkomst met Michael. De basis van zijn routekaart naar succes en geluk start met ‘Master your mindset’. Wie we zijn en wat we doen is een gevolg van onze gedachten. We moeten doelen stellen en leven volgens onze passie. Op deze manieren stel je wel hoge eisen aan je leven en wordt het volgens Mo Gawdat moeilijker om gelukkig te worden. Mijn partner snapt al het doelen stellen niet. Hij is meer van je gaat op weg, kijk om je heen en ontdek de wereld. Je ziet wel waar je terechtkomt. En volgens Pipi Langkous kom je altijd ergens.
Meer balans in mijn leven
Voor mij blijft het gelukkig worden en zijn lastig. Geldproblemen maken je wel ongelukkig, maar financiële vrijheid maakt je niet per definitie gelukkig. De vrijheid die ik heb zorgt ervoor dat er geen excuses zijn om niet mijn mooiste leven te leiden. Volgens Pylarczyk nog meer moeten is voor mij niet de weg. De verwachtingen zijn al hoog gespannen en volgens Mo Gawdat de manier om ongelukkig te worden. Helemaal doelloos door het leven is ook niets voor mij, maar iets minder van mezelf eisen kan geen kwaad. Eens kijken of ik mijn manier van denken kan trainen. Ik verwacht van niet, dan kan ik er in ieder geval niet ongelukkig van worden.
Trackbacks & Pingbacks
[…] Via het ViZi netwerk was ik vorige week in de gelegenheid om een presentatie bij te wonen van Michael Pilarczyk. Niet direct een spreker waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Toch heeft hij veel fans, om jaloers op te worden, dus heb ik gebruik gemaakt van de uitnodiging. We hebben in ieder geval een gezamenlijk aandachtspunt: geld. Hij richt zich op de ontwikkeling van de persoon en als je maar gaat doen waar je passie ligt dan stroomt het geld vanzelf binnen. Ik zorg ervoor dat er goed omgegaan wordt met het binnenkomende geld. Voor je het weet stroomt het zo weer naar buiten. Lees verder…. […]
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!