Lang zal ze leven

jarig

Hoera, 50 jaar

Het is ongelofelijk maar ik kan er niet omheen, van de week word ik 50 jaar. In mijn hoofd ben ik nog steeds 30, maar helaas tellen de jaren gewoon door. Een mijlpaal waar ik in ieder geval niet te veel aan herinnerd wil worden. Er zijn mensen die het niet halen, dus het feit dat ik het wel mag aantikken is het vieren waard. Ik ben niet van het geven van feestjes, want het middelpunt van aandacht zijn vind ik echt verschrikkelijk. Ik heb besloten om mijn verjaardag alleen met mijn gezin te vieren. Om verder alle eventuele verrassingen voor te zijn, zorg ik dat ik niet thuis ben. Een waar feestbeest dus.

Hoezo gaat de tijd snel?

Jarig zijn zorgt er bij mij voor dat ik eens terugkijk in de tijd. Vaak zeggen mensen dat ze niet snappen waar de tijd blijft. Dat gevoel heb ik minder. Mijn schooltijd en eerste baan zijn echt al eeuwen geleden. En zelfs de tijd dat mijn zoon nog in de poepluiers zat is heel ver terug in de tijd. Pas geleden kwam ik nog foto’s van mezelf van vroeger tegen, dat ongelofelijke broekie van toen is onherkenbaar. Soms probeer ik mij te herinneren hoe wij dat vroeger deden als ik een meningsverschil heb met mijn zoon. Dat is diep spitten.

Ik word oud

Het moment dat ik mij realiseerde dat ik echt ouder werd is het moment dat ‘leeftijdsgenoten’ mij met u gingen aanspreken. Pijnlijker kan haast niet. En ergens in de 40 kan je nog wel denken dat je misschien nog niet halverwege bent, maar nu is het zeker, het aftellen is begonnen. Of ik wil of niet, ik zal er aan moeten geloven: ik word oud. En ik hoor jullie zeggen: ‘Dat mag je hopen!’.

Tijd blijft bijzonder

Wil ik nog daadwerkelijk een florerende onderneming neerzetten dan tikt de klok door. Nog ongeveer 20 jaar en soms klinkt dat als nog heel lang, maar steeds vaker denk ik nog maar 20 jaar. Ook voor het bereiken van financiële vrijheid is 20 jaar niet heel veel meer. Steeds vaker kom ik leeftijdsgenoten tegen die zich lichtelijk zorgen beginnen te maken over hun dichterbij komende pensioen. In 20 jaar alsnog je aflossingsvrije huis compleet aflossen klinkt best als een hele opgave.

Gebruik je tijd goed

Globaal word er 20 jaar financieel voor je gezorgd, de 50 daarna zorg je voor jezelf en voor de laatste 20 hebben we de overheid en je tijdens je werkperiode opgebouwde pensioen. De overheid doet steeds minder en de pensioenfondsen hoor ik regelmatig klagen en hebben moeite met indexeren. Dus als je slim bent dan gebruik je die 50 jaar om zelf wat op te bouwen voor de laatste 20 jaar. En doe je dat heel slim dan zou het zomaar kunnen betekenen dat het opgebouwde na 40 jaar al voldoende is voor de laatste 30 jaar.

Helicopterview

Als je er zo op een afstandje naar kijkt, is het eigenlijk heel overzichtelijk. Los je huis af, zorg voor lage vaste lasten, stop wat geld in een dividend indexfonds, doe wat andere investeringen en investeer verder in een goed leven. Oftewel geniet met mate. Begin na je 20e gelijk op deze manier te leven en voor je het weet ben je 50 en ben je financieel vrij. Gewoon wat afstand nemen maakt je leven heel overzichtelijk of moet je daar eerst 50 voor worden?

Wie jarig is trakteert, behalve ik

Het is wel een bijzonder jaar want niet alleen word ik 50, maar zowel mijn vader als schoonvader tikken de 80 aan en mijn zoon word volgende maand 18. Mijn vader en schoonvader vieren het wel en ik denk dat mijn zoon ook wel een feestje houdt. De meeste jarigen trakteren, maar zoals je al begrepen heb probeer ik mijn verjaardag te verdringen. Wil je mij toch een cadeautje geven, deel dan mijn blog. Heel veel aandacht via sociale media voor mijn tot bloei komende bedrijf in nog maar beperkte tijd.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Het is ongelofelijk maar ik kan er niet omheen, van de week word ik 50 jaar. In mijn hoofd ben ik nog steeds 30, maar helaas tellen de jaren gewoon door. Een mijlpaal waar ik in ieder geval niet te veel aan herinnerd wil worden. Er zijn mensen die het niet halen, dus het feit dat ik het wel mag aantikken is het vieren waard. Ik ben niet van het geven van feestjes, want het middelpunt van aandacht zijn vind ik echt verschrikkelijk. Ik heb besloten om mijn verjaardag alleen met mijn gezin te vieren. Om verder alle eventuele verrassingen voor te zijn, zorg ik dat ik niet thuis ben. Een waar feestbeest dus. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *