Ik ga voor een killerbody

killerbody
Lia Maaskant – Een bosbeekjuffer

Geen twijfel mogelijk

Sinds mijn partner gestopt is met werken heeft hij zijn tijd en energie verplaats naar het sporten. Hij was altijd al sportief, maar zijn extra vrijgekomen tijd gebruikt hij graag voor het doen van oefeningen. De afgelopen jaren is hij van hardloper een fanatieke CrossFitter geworden. Van de zomer heeft hij weer een bruin kleurtje opgedaan en ineens is er ook een behoorlijk strak lichaam zichtbaar. Zijn killerbody is gelukt.

In de verleiding gebracht

Helaas is bij mij het tegenovergestelde gebeurd. Ik ben hard gaan werken in een winkel en mijn calorie inname is daardoor toegenomen. Alles wat je verkoopt moet je toch ook proeven! Ik ken alle gebakjes nu, heb veel chocolaatjes op, ken de snacks, vleeswaren, salades en het brood. En ook steeds meer wijnen heb ik geproefd. Werken bij de Verleiding is een ware verleiding voor mij en dat is zichtbaar rond mijn middel.

Tijd voor mijn killerbody

Van 4 of 5x per week hardlopen ben ik naar 2 a 3x per week gegaan. Na een hele dag in de winkel op mijn benen te hebben gestaan is er geen puf meer voor een rondje rennen. Daarbij heeft mijn man een eetlust waar je u tegen zegt en ik eet graag mee. Minder bewegen en meer eten heeft duidelijk zijn consequenties. Van een papbuik word ik niet blij, en ik denk zomaar dat dat ook voor mijn partner geldt. Voor je het weet gaat hij dadelijk op zoek naar een strakke nieuwe liefde. Zover wil ik het niet laten komen.

Samen trainen

Sinds 2 weken ben ik nu begonnen met het doen van oefeningen samen met mijn partner. Niet alleen meer hardlopen, want daar is volgens mijn partner mijn lichaam aan gewend. Het moet wakker geschud worden met veel variatie. We hebben een WorkOut of the Day (WOD in CrossFit termen). Lunges, squats, sit-ups, v-up’s, burpees, opdrukken, enzovoort allemaal oefeningen waar ik echt een hekel aan heb. En dat doen we dan ook nog samen. Hij kan alles heel makkelijk en ik ga iedere keer halfdood. Na de eerste trainingen kon ik niet op of neer en had overal spierpijn. Het gaat nu iets beter.

Personal trainer

Of ik het leuk vind dat weet ik nog niet. Als het resultaat gaat opleveren en mijn killerbody zichtbaar wordt, kan het zomaar ineens heel leuk worden. Samen oefenen zorgt ervoor dat ik een personal trainer heb en aanmoediging, verbeteringen en een beetje extra druk daar kan ik slecht tegen. Ik ben een diesel, zet mij aan en ik ga lopen. Tegenwoordig kan ik dat zonder er moe van te worden. Ik loop hierdoor graag. Sit-ups op het natte gras is nog niet mijn favoriet. Of ik een enthousiaste CrossFitter word, de tijd zal het leren.

Doel bereiken

In mijn oude huis hing in de keuken op het prikbord een plaatje van een vrouw met een strakke buik. De datum voor het bereiken van het doel stond erbij geschreven, maar wel zonder jaartal. Het is nog steeds niet gelukt. Het is de verjaardag van mijn partner en hij moet dit jaar nog jarig worden. Zou het dan dit jaar wel lukken?

Lees hier hoe het mij door mijn keto leefstijl wel gelukt is.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *