Huisloos, ons nomadenbestaan

huisloos

9 maanden huisloos

Begin februari hebben we de sleutel overgedragen aan de nieuwe bewoners van ons huis. Nu hebben we op papier en ook weer in de vaste kosten een huis. We zijn dus ongeveer 9 maanden huisloos geweest. Het duurt nog wel een jaar voordat we er kunnen wonen, maar echt huisloos zijn we niet meer. Na 4 maanden op kamers bij mijn nichtje in Rotterdam hebben we ook 4 maanden op de boot doorgebracht. In deze tijd zijn we erachter gekomen dat we veel bezigheden hebben in Numansdorp. Voor de tijd dat we in Nederland zijn en niet op de boot leven, is een slaapplaats in Numansdorp best handig.

Drukke zomer

Velen zullen zeggen dat we geen mooie zomer hebben gehad, maar zo hebben wij dat niet ervaren. Over het algemeen hebben we goed weer gehad. Korte broek en soms een trui. De dagen dat het de hele dag regende zijn op 1 hand te tellen. Af en toe een buitje is niet erg, dan gaan we even naar binnen. Van de 4 maanden boot zijn we 6 weken op vakantie geweest. De andere weken hebben we voornamelijk geleefd in de jachthaven in Bruinisse en soms in de haven in Numansdorp. We zijn veel op pad geweest voor de inrichting van ons nieuwe huis, druk bezig geweest met het regelen van de financiering ervan en ook mijn partner zijn vader bezoeken we regelmatig. En daarbij heb ik mezelf nuttig gemaakt in de winkel en heeft mijn partner zichzelf beziggehouden in de CrossFit box.

Goed afstemmen

Mijn auto is verkocht en met 1 auto is het handig om onze afzonderlijke planningen op elkaar af te stemmen. Fietsen en het openbaar vervoer maken het in ieder geval goed mogelijk. Als we straks weer in Numansdorp wonen hebben we geen 2 auto’s nodig. Het openbaar vervoer vanaf de A29 zorgt voor een snelle verbinding naar Bruinisse en Rotterdam. Het kost wat meer tijd, maar daarvan hebben we voldoende.

Het fijne bootleven

Het bootleven bevalt altijd erg goed. Veel rust en ik moet er niets. Zonder huis is het zelfs nog beter. Nergens zorgen over te maken. Geen tuin die onderhoud nodig heeft of een huis dat eerst opgeruimd en schoongemaakt moet worden bij thuiskomst. Niets van dit alles en ik kan je vertellen dat voelt enorm vrij. Helaas is het leven op de boot alleen maar een optie in de zomermaanden. Eind september/begin oktober werd het leven aan bord al een stuk klammer en hoog tijd om een ander onderkomen te vinden.

Fietsvakantie

Mijn partner wil heel graag op fietsvakantie, maar ik vind het veel gedoe en kan het niet echt overzien. We hadden bedacht om in oktober een maandje de zomer te verlengen aan de kust bij Valencia of Alicante. In plaats van het huren van een kamer via Airbnb besloten om daar met een camper naar toe te gaan en al trekkend zoveel mogelijk te fietsen. Eens kijken hoe het fietsen in Spanje bevalt. 7 oktober is de boot de kant opgegaan en hebben we hem ingepakt voor de winter en hebben we onze spullen naar de, van een particulier gehuurde, camper verhuisd. Wat hebben we nog steeds veel spullen die we meeslepen!

Mijn killerbody

Op dit moment bevind ik mij in de camper bij Santa Pola. We hebben gefietst, gewandeld, hardgelopen en we zijn weer aan het werken aan mijn killerbody. Nog een goede week tot mijn partner zijn verjaardag. Ik denk dat de super strakke buik ook dit jaar weer niet gaat lukken voor zijn verjaardag. Het gaat wel de goede kant op.

Campinglife

Het leven in de camper is goed, maar haalt het niet bij het bootleven. Het grootste punt voor mij is waarschijnlijk dat het niet mijn eigen camper is. Daarbij kan het sanitair onderweg bij lange na niet tippen aan de haven van Bruinisse, maar zeker ook niet aan het sanitair in Numansdorp. Het blijft toch buitenland. Ook het buiten zitten doen we met de camper minder. Het is gedoe om de stoelen te pakken en er zijn altijd beestjes. Je merkt het al, nog geen echte die-hard kampeerder en dan wil mijn partner met mij een fietsvakantie doen met een tentje.

Zoonlief reist een weekje mee

Deze week komt mijn zoon nog een weekje over. Ik zie er naar uit om hem weer hele dagen om mij heen te hebben. Sinds 1 maart woont hij op zichzelf en dat bevalt goed. Helaas zie ik hem hierdoor niet zo vaak meer, des te leuker dat hij een stukje mee reist met ons.

Vrijheid, blijheid en huisloos

Begin november komen we weer naar Nederland en gaan we in een B&B wonen op Schuring (wijk in Numansdorp). Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen. Vooralsnog 3 maanden geboekt zodat ik de drukke tijd in de winkel kan helpen. Daarna ligt de hele wereld weer voor ons open. Het lijkt mij leuk om een maandje te gaan skiën in Frankrijk of yoga te doen op Bali. Een huis mis ik nog niet. Vanaf april kunnen we weer naar de boot. Plannen, vooruitkijken, het loslaten gaat mij steeds makkelijker af. Helemaal bij de dag leven doe ik nog niet, maar wel steeds meer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.