Het bedriegerscomplex

Bedriegerscomplex

De vakantietijd is begonnen en daarmee voor mij ook het velen lezen. Heerlijk vind ik het, je kan mij geen groter plezier doen met een rustig plaatsje in de schaduw en een goed boek. Het eerste boek heb ik alweer achter mijn kiezen en dat is het boek ‘F*ck die onzekerheid’ van Vreneli Stadelmaier. Gekregen van een vriendin die bij mij het bedriegerscomplex (impostor syndrome) dacht te herkennen. Als je last hebt van dit complex dan is er een constante angst om door de mand te vallen. Het betreft voornamelijk vrouwen die van dit syndroom last hebben en ze geloven dat ze in vergelijking met anderen tekortschieten. Ze denken dat hun succes is ontstaan door externe factoren in plaats van dat ze zich hun eigen succes toe-eigenen. Ze houden het glazen plafond hierdoor zelf in stand.

De onzekerheid is voor mij heel herkenbaar en dat is goed gezien dus door de vriendin. Het blijkt dat heel veel vrouwen dit herkennen en dat je meer dan 50% kans hebt dat je het boek aan een juiste persoon geeft. Ik heb de test uit het boek gedaan en hieruit blijkt dat ik regelmatig last heb van het gevoel een bedrieger te zijn en daar komt bij dat als ik meer ga presteren ik ook meer last van deze gevoelens ga krijgen. Toch maar eens verder gelezen om te kijken wat ik er aan kan doen.

Vanuit mijn opvoeding heb ik meegekregen dat goed niet goed genoeg is, het kan altijd beter. Dit is één van de oorzaken van het bedriegerscomplex. Daarnaast heb ik een stemmetje in mijn hoofd, dat aangeeft dat ik het vaak niet goed doe. Volgens Vreneli een papegaai op je schouder en vanuit een coachingstraject heb ik al eens begrepen dat het bij mij niet één papegaai is maar meerderen. Best druk op mijn schouder en ze staan me niet aan te moedigen.

Daarnaast zijn er volgens Vreneli nog culturele verwachtingspatronen waarbij de vrouw sowieso ondergeschikt is aan de man. Mannen kunnen en doen alles veel beter, dit zorgt er niet voor dat vrouwen meer zelfvertrouwen krijgen. Eigenschappen als bazig en dominant zijn bij een man goede eigenschappen maar bij een vrouw wordt het afgekeurd. Daarnaast is de hormoonhuishouding ook nog van invloed op het zelfvertrouwen. Testosteron helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en ook hier heeft de vrouw minder van.

En ook het feit dat ik zzp’er ben zorgt er nog eens voor dat ik extra vatbaar ben voor het bedriegerscomplex. Daarnaast heb ik jarenlang in masculiene organisaties gewerkt, bezig geweest om een plek te veroveren op de apenrots. Om een plekje op de apenrots te krijgen moet je lawaai maken, je groter voordoen dan je bent, netwerken en politiek bedrijven. En ik maar denken dat het om je werk, je klanten en je collega’s gaat. Ik heb het plekje op de rots wel veroverd, maar hoor je daar dan wel en wil je er wel bij horen?

Door onder de radar te blijven hoop ik mijn ontmaskering te voorkomen. Ik bagatelliseer mijn eigen bedrijf naar anderen en leg de lat van de verwachtingen daarmee niet te hoog. Het is leuk als het wat wordt, maar als het niet lukt dan is het jammer. Hierdoor kan ik altijd vluchten als duidelijk wordt dat ik het toch niet kan. Best leerzaam zo’n boek, het geeft weer een hoop zelfinzicht. Door de situaties te gaan herkennen waarin het bedriegerscomplex de kop op steekt, kan ik er aan werken om het te gaan veranderen.

De manier om dit te doen is door je zelfvertrouwen op te bouwen. Voor mij is het belangrijk dat ik me bewust ben van de papegaaien op mijn schouder. Zodra deze negatief gaan praten moet ik een positief weerwoord hebben. Dit positief weerwoord kan ik opbouwen door een succesdagboek bij te houden en aan te geven wat er allemaal goed is gegaan en wat daarin mijn bijdrage was. Het stemmetje in mijn hoofd is er al heel lang en zal ook niet van de één op de andere dag verdwijnen. Ik weet dat het er is en steeds vaker hebben we een goed gesprek. Mijn spiegel thuis zal mij laten zien of ik vooruitgang boek. Zodra mijn zoon positief over mijn bedrijf gaat praten weet ik dat ik op de goede weg ben.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *