Een goed businessmodel of een lijkenpikker?

investeren

Investeren volgens Kevin Green

Kevin Green is een multi-miljonair en zakenman. Hij heeft meerdere bedrijven, is één van de grootste huizenbezitters in Engeland en een expert in het investeren in fysiek goud, zilver en edelstenen. Naast het feit dat hij een ondernemer is en veel geld investeert is hij ook een spreker en geeft trainingen. Hij is met niets begonnen en heeft alles zelf opgebouwd en dat wil hij jou ook leren. Mijn partner en ik hebben ons laten verleiden en hebben een dagje naar hem geluisterd.

Spreiding is altijd slim

Bij het opbouwen van vermogen zorgt hij in ieder geval voor spreiding. Het verleden heeft hem geleerd dat de markt van vastgoed tegengesteld is aan die van goud en zilver. Op het moment dat vastgoed duur is, handelt hij meer in goud en zilver en omgekeerd. De basis van het doen van al zijn investeringen is dat hij alleen zaken koopt als dat voor een behoorlijk percentage onder de marktwaarde kan. Het maken van de winst doe je bij de aankoop en niet bij de verkoop.

Geen oneindige schulden opbouwen

Zijn leermeester in het vastgoed is Robert Kiyosaki, maar zoals hij aangeeft is er wel een verschil. Robert Kiyosaki koopt alles met geleend geld (Other Peoples Money). Aflossen van schuld vindt hij niet belangrijk, hoe meer schuld hoe beter. Kevin Green verschilt daarin, omdat hij kinderen heeft vindt hij het belangrijk om een nalatenschap achter te laten en geen schuldenberg. Kevin lost zijn schulden dus af.

Vastgoed portefeuille opbouwen

Het systeem van Kevin is heel simpel. Je koopt een huis voor de verhuur goedkoop met eigen geld. Dan zorg je ervoor dat je op het huis dat je gekocht hebt geld kan lenen, het huis als onderpand. Dit kan dan tegen gunstigere voorwaarden in vergelijking  met het afsluiten van een hypotheek voor een nog aan te schaffen huis. Met dat geleende geld koop je een nieuw huurpand en daar doe je hetzelfde mee. Enzovoort, en één op de drie investeringen verkoop je. Met de gemaakte winst en de huuropbrengsten zorg je ervoor dat je schulden afnemen. Ieder huis dat gekocht wordt, moet binnen 10 jaar schuldenvrij zijn. Klinkt goed en degelijk, beter dan Kiyosaki die maar schulden blijft opbouwen.

Mensen helpen met financiële problemen

Los van het probleem dat je geld moet hebben om het eerste huis te kunnen kopen (heeft hij een crowdfunding bedrijf voor opgericht) is er nog een ander probleem. Hoe zorg je in deze overspannen huizenmarkt ervoor dat je een huis onder de marktwaarde kan kopen. Hiervoor heeft hij ook een bedrijf gecreëerd. Hij helpt mensen die door financiële problemen uit hun huis moeten. Het water staat ze aan de lippen en er is vanuit de bank geen andere mogelijkheid meer dan executieverkoop.

Huizen kopen onder de marktwaarde

Kevin kan je dan helpen als van de waarde van de woning minus het totaal van al je schulden, huis en eventuele andere schulden, er nog een marge overblijft tussen de 40 – 60% van de marktwaarde van het huis. Hij verkoopt je huis dan 20% onder de marktwaarde, zodat het makkelijk verkocht wordt. Als het huis dan verkocht is dan is er voldoende geld over om alle schulden af te lossen en tevens blijft er voor Kevin een leuk bedrag over voor geleverde diensten.

Helpen met eigen gewin

Het mooiste komt dan nog. Hij kan het huis verkopen, maar hij kan het natuurlijk ook zelf kopen. Een goedkoop huis, minimaal 20% onder de marktwaarde, en eerste keus. De mensen zijn af van hun schulden en kunnen overnieuw beginnen. Eventueel in een huurhuis van Kevin of hij helpt ze verder op pad met nog wat extra geld en een nieuwe plek om te starten. Win-win noemt Kevin het, en deze mensen zijn daadwerkelijk geholpen. Het kost ze veel geld, maar er is wel een oplossing die beter is dan de executieverkoop. Ik kan er niets aan doen, maar het geeft mij wel een bepaalde bijsmaak.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Kevin Green is een multi-miljonair en zakenman. Hij heeft meerdere bedrijven, is één van de grootste huizenbezitters in Engeland en een expert in het investeren in fysiek goud, zilver en edelstenen. Naast het feit dat hij een ondernemer is en veel geld investeert is hij ook een spreker en geeft trainingen. Hij is met niets begonnen en heeft alles zelf opgebouwd en dat wil hij jou ook leren. Mijn partner en ik hebben ons laten verleiden en hebben een dagje naar hem geluisterd. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *