Geld verdienen

Geld verdienen

Vorige week was ik op de Internet Marketing Summit van Eelco de Boer. Een driedaagse bijeenkomst met allemaal ondernemers die alle ins en outs van internet marketing willen leren. Mijn doel is om mijn diensten via internet te verkopen en vandaar het bijwonen van het seminar, want er valt nog een hoop te leren. Op dit moment moet ik het voor mijn opdrachten nog hebben van het feit dat ze mij kennen. Hiervoor ga ik naar netwerkbijeenkomsten en ontmoet ik veel mensen.

Verkopen via internet, kennismaking via een skype gesprek, de aanlevering van de benodigde gegevens via e-mail, het product en advies opleveren via e-mail en de terugkoppeling weer via skype. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Als alles op deze manier via het internet kan, dan maakt het niet uit waar mijn werkplek zich bevindt. Het idee is goed, nu kijken wat er gedaan moet worden om dit te realiseren.

Wat ik geleerd heb is dat internet marketing een vak op zich is. Er komt veel bij kijken wil je succesvol worden op internet. Ten eerste moet Google je leuk vinden, anders kom je niet bovenaan op de eerste pagina met zoekresultaten en als je daar niet sta dan kan je het wel vergeten. Google vind je niet zomaar leuk, het denkt net als een mens. Is de website technisch op orde, blijft iemand lang op de site of zijn ze na een paar tellen weer weg. Zijn er andere websites die naar jou site verwijzen? Is de inhoud van je site statisch of wordt er regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd. Allemaal zaken waar Google naar kijkt als de ranglijst bepaald wordt voor het tonen van zoekresultaten.

Heb je het voor elkaar hebt dat mensen op je website komen, dan moet je ervoor zorgen dat het duidelijk is wat ze er kunnen doen. Als het niet direct duidelijk is, zijn ze zo weer weg. Daarbij is het ook belangrijk dat je ze verleidt om verder te kijken. De manier om dat te doen is ze aan te spreken op de emotie angst. Als je dit nu niet koopt dan…. Dit nodigt uit tot verder kijken en het is mooi als je ze dan een oplossing kan bieden. Eventueel door het aanvragen van informatie, zodat je ze daarna verder kan verleiden tot het kopen van je product. Op het moment dat ze op je site komen om te kopen, dan moet het aantal keuzes beperkt zijn. Teveel keuzes zorgt voor keuzestress en twijfel en daardoor mogelijk uitstel van de koop.

Goede informatie voor mij op het juiste moment. Ik ben namelijk druk bezig met het ontwikkelen van mijn website en wat betreft mijn doelgroep hink ik nog op twee gedachten. De starters in loondienst of de ondernemer (het woord ZZP’er is niet één keer gebruikt tijdens de summit). Als ik geen keuze maak, dan is het schrijven van teksten voor je website lastig en is de kans groot dat je beide doelgroepen niet bereikt. En wil je geld verdienen via internet dan moet je website echt kloppen.

Voor mij is geld verdienen aan een dienst die ik lever nog steeds een vies woord, maar daar hadden de ondernemers op het seminar geen last van. De bedragen werden genoemd en ze zijn er ook trots op. Niet werken voor een hoger gelegen doel, maar gewoon veel geld verdienen is ‘awesome’ en ‘supervet’. Ze verdienen veel geld maar volgens mij geven ze het ook allemaal net zo makkelijk weer uit. Tijdens het seminar heb ik geleerd dat het een morele verplichting is om voor mijn dienst aan marketing en sales te doen, want er zijn mensen die mijn kennis goed kunnen gebruiken. Door het niet te doen ontneem ik ze een dienst die ze eigenlijk hard nodig hebben. Voor mij een nieuwe manier om naar verkopen te kijken.

Mijn inzicht na het seminar was duidelijk. Ondernemers zijn leuke mensen, geld is belangrijk voor ze en ze realiseren zich dat ze eigenlijk wat moeten doen aan inkomen voor later. Een steeds groter wordende groep mensen waar ik geld aan kan verdienen. Het opschrijven dat ik geld wil verdienen aan andere mensen voelt nog niet goed, laat staan het uitspreken. Ik kan nog een hoop leren van de ondernemers. Eerst maar eens beginnen met ‘awesome’ en ‘supervet’ in mijn vocabulaire op te nemen.

5 antwoorden
 1. Kees
  Kees zegt:

  Hoi Petra,
  Geld mag nooit een drijfveer zijn voor jouw onderneming, dan ben je bij voorbaat al mislukt. Je hebt een doel met jouw onderneming, jouw dienst/product naar de markt brengen. Voor deze dienst/product vraag je geld omdat niemand van de wind kan leven (zelfs een zwerver niet). Jij staat voor dat product of voor die dienst en dat is wat je met je onderneming uitdraagt naar de buitenwereld en hiermee maak je marketing voor jezelf en jouw dienst/product.
  Geld is handig, maar mag nooit een doel opzich zijn in het leven.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *