Gecertificeerd

Gecertificeerd

Afgelopen vrijdag weer examen gedaan voor mijn cursus financiële planning (FFP). Voor de 4e keer op voor het multiple choice gedeelte van het examen. Het is de laatste kans want anders kan ik weer overnieuw beginnen. Het deel dat ik al gehaald heb, de casus, is dan niet meer geldig en ook zijn ze over gegaan op een nieuw systeem van examineren en daar moet ik dan weer cursus voor volgen. Terug bij af dus en ga niet langs start. De laatste tijd weer veel met mijn neus in de boeken gezeten en heel veel multiple choice vragen geoefend. Het examen ging best goed en voorzichtig durf ik te hopen dat ik daadwerkelijk ga slagen.

Op een officieuze site (niet van de examencommissie) worden de antwoorden geplaatst en als die antwoorden allemaal kloppen dan ben ik geslaagd. Zeker weten doe ik het pas eind januari dus het duurt nog even. Maar stiekem durf ik af en toe te denken dat ik zowaar ga slagen. Kriebels in mijn buik en al 4x mijn antwoorden gecontroleerd of ik geen fouten heb gemaakt of dat er iets veranderd is op de site. Het zou toch ongelooflijk mooi zijn als ik het diploma haal. Mijn zoon gelooft er niet in en waarschijnlijk ben ik dat zelf ook een beetje gaan geloven. Ik heb naast het vele leren ook hard gewerkt aan mijn mindset. Iedere ochtend in de spiegel mezelf toegesproken dat ik ga slagen met een acht voor mijn FFP. Ook mijn ring ben ik aan mijn andere hand gaan dragen en iedere keer dat ik me daar bewust van was (en dat is best vaak) heb ik uitgesproken dat ik ging slagen. Ik denk dat het geholpen heeft.

De voorgaande keren had ik na het doen van het examen geen enkele hoop gehad dat ik zou slagen. Het examen ging dusdanig slecht dat ik overtuigd was dat ik het niet ging halen en dat klopte. Nu is de situatie anders. Komende maand leef ik in afwachting van de uitslag en kan ik gaan bedenken hoe ik nu verder ga. Het voelt alsof de hele wereld voor mij als financieel planner open ligt. Ongelofelijk wat een druk zo’n opleiding dan eigenlijk op je legt. Ik krijg nu weer ruimte om nieuwe stappen te gaan zetten.

In ieder geval wil ik de kennis die ik opgedaan heb als budgetcoach vastleggen. Mijn zakelijke website vernieuwen en ook www.petraregoort.nl verder uitbreiden. M’n mailinglist verder laten groeien en ook meer met social media gaan doen. Starten met de GG Money Coach en ook daar de eerste diensten voor gaan aanbieden. Dit zou mogelijk de bootcamp vanuit een vorige blog kunnen zijn. Ook wil ik me serieus verdiepen in sales en marketing want daar valt nog een hoop winst te halen. Voorgaande jaren heb ik naast mijn opleiding verder niet veel geld geïnvesteerd in mijn bedrijf maar ook dat wil ik anders aan gaan pakken. Ik hoef niet meer alles zelf te doen maar ga hulp in schakelen voor het ontwikkelen van mijn websites.

Komende weken kunnen goed gebruikt worden om plannen te maken voor het nieuwe jaar dus het komt op een goed moment. Begin januari kan ik dan gelijk van start. Er zijn dan geen excuses meer en ik kan er vol voor gaan. Aan de ene kant voelt het wel goed en heb ik er zin in maar aan de andere kant is het best eng want dan moet ik toch echt de stappen gaan nemen die ik al 3 jaar voor mij uitschuif. Ik zou bijna nog gaan hopen dat ik toch niet geslaagd ben dan kan ik nog gewoon even doormodderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *