Ga je mee naar de Personal Finance Day?

Het evenement voor jouw financiële toekomst

Eind mei organiseert het Financieele Dagblad in samenwerking met Binck (nu Saxo Bank) een Personal Finance Day. In het plenaire gedeelte spreekt de minister van Financiën Wopke Hoekstra, geeft hoogleraar Victor Lamme inzicht in de psychologie van gedrag met betrekking tot onze financiële keuzes en vertelt Angela Groothuizen over haar persoonlijke financiën. Daarnaast zijn er nog verschillende workshops en presentaties over hypotheken, financiële planning, bitcoins, pensioen enz. Een mooi en gevarieerd programma en ik heb mij hiervoor dan ook ingeschreven.

Financiële planners gaan er ongetwijfeld naar toe

Ik denk dat er veel financiële planners zoals ik op afkomen die geld leuk en belangrijk vinden. Wij zijn duidelijk niet de doelgroep voor de Personal Finance Day. Het is de bedoeling dat onze (potentiële) klanten naar de betreffende dag komen. Persoonlijke financiën worden steeds belangrijker dus we moeten met z’n allen aan de slag. Wij, de financiële planners weten dat wel en hebben onze zaakjes hopelijk al goed geregeld. Het is de bedoeling dat er meer bewustwording ontstaat bij de mensen die het nog niet allemaal op orde hebben. Deze mensen krijgen handreikingen om hun situatie onder de loep te nemen en om aanpassingen door te voeren. Het programma leent zich er in ieder geval voor.

Je vind je geldzaken belangrijk

Naast de financiële planners trekt het waarschijnlijk ook mensen waarbij de financiën al aardig geregeld zijn. Ik ben de reclame voor het evenement alleen nog maar tegengekomen in het Financieele Dagblad, in het Algemeen Dagblad wordt het niet genoemd en van de Telegraaf weet ik het niet. Juist voor degene die minder interesse hebben in financiën en het lastig vinden, is zo’n evenement goed bestede tijd. Dit zijn ongetwijfeld niet de FD lezers.

Geldzaken hebben een verkeerd imago

Een grote doelgroep waar op het vlak van persoonlijke financiën nog veel bereikt kan worden, wordt dus niet aangesproken. Daarnaast vinden die mensen luisteren naar mensen die over geldzaken praten niet de beste vorm van tijd besteden. Vaak betreft het informatie waarvan ze niet alles begrijpen. Ga je vragen stellen dan komen ze er achter dat je het niet snapt, je zou wel gek zijn. Je bent benieuwd hoe je pensioen ervoor staat en zou best willen weten hoe het nu met de aflossingsvrije hypotheek zit, maar ja om je in te schrijven voor dit evenement dat gaat een stap te ver.

Gezellig een dagje uit

Wat dat betreft hebben we voor de persoonlijke financiën een dagje zoals Ahoy tuning of de Libelle Zomerweek nodig. Moeder en dochter, vader en zoon, vrienden en vriendinnen gezellig heel de dag op stap. Een hapje hier, een drankje daar en een goed gevulde goodie bag. Op een laagdrempelige manier geïnformeerd worden en praten over je financiën. Geen mannen in blauwe pakken, maar gewoon persoonlijke verhalen van mensen zoals jij en ik die hun eigen ervaringen delen. Of de bloggers en vloggers ontmoeten die bezig zijn met financiële onafhankelijkheid.

Wel of geen pensioen voor Angela Groothuizen

De grote massa aanspreken is een lastig verhaal als het om zoiets saais gaat als financiën. Ik ben blij dat er initiatieven zijn zoals deze van het Financieele Dagblad. Het trekt mensen en ongetwijfeld gaat er op verjaardagsfeestjes over de financiën van Angela Groothuizen gesproken worden. Misschien heeft ze net als haar collega Annet Malherbe geen pensioen opgebouwd en zit stoppen met werken er niet in voor haar. Ik ga het horen. Misschien niet echt jouw feestje, maar wel leerzaam. Kom je ook?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Eind mei organiseert het Financieele Dagblad in samenwerking met Binck een Personal Finance Day. In het plenaire gedeelte spreekt de minister van Financiën Wopke Hoekstra, geeft hoogleraar Victor Lamme inzicht in de psychologie van gedrag met betrekking tot onze financiële keuzes en vertelt Angela Groothuizen over haar persoonlijke financiën. Daarnaast zijn er nog verschillende workshops en presentaties over hypotheken, financiële planning, bitcoins, pensioen enz. Een mooi en gevarieerd programma en ik heb mij hiervoor dan ook ingeschreven. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *