Eenvoud maakt alles eenvoudiger

Eenvoud

Ik ben fan van Jelle

Ik heb met Sinterklaas een geweldig boek ontvangen. Ik was al fan van Jelle Hermus van soChicken, maar nu nog meer. Zijn boek ‘Steeds leuker’ is een boek naar mijn hart. Een handleiding voor een leuker leven dat zich richt op 3 gevoelens: vrijheid, blijheid en betekenis. Hij schrijft leuk, weet wat mijn problemen zijn en geeft handzame tips. Een boek dat iedereen zou moeten lezen en gaan toepassen in hun leven.

Laat je geld niet weglekken

In het deel over vrijheid richt hij zich ook op geld. Voor een leuker leven kan je er namelijk niet om heen dat je geldzaken op orde moet zijn. Hij vergelijkt geldstromen met waterleidingen waarbij je ervoor moet zorgen dat er geen water uit weg lekt. Je kan de kraan aanzetten voor bewuste uitgaven, maar hou het geld in de gaten dat je onbewust uitgeeft. Geld mag rollen, maar wel alleen aan zaken die je leven daadwerkelijk leuker maken. Lekkage is verspilling van geld, tijd en energie.

Niet zuinig leven maar bewust uitgeven

Hij stelt een zero-waste-beleid in je huishoudboekje voor. Iedere uitgave zorgt voor een bijdrage aan meer vrijheid, blijheid en betekenis. En je kan natuurlijk zelf bepalen voor welke uitgaven dat geldt. Je hoeft niet direct als Marieke Henselmans je uitgaven volledig tegen het licht te houden. En dan heel gierig op een minimum budget van het leven te gaan ‘genieten’. Als dat maandelijkse tijdschrift en het abonnement op Pathé zorgt voor meer blijheid, ga daar dan vooral mee door.

Geniet van het gewone leven

Zuiniger gaan leven klinkt misschien niet zo leuk, maar het heeft vele voordelen. Je wordt minder materialistisch, je vaste lasten nemen af, je kan een vrijheidsbuffer opbouwen en mogelijk kan je minder gaan werken. Deze voordelen waren voor mij wel bekend, maar Jelle heeft er nog een voordeel aan toegevoegd: Je verbindt je meer met het echte leven. Door bewust met je geld om te gaan stap je uit de wereld van de geproduceerde ervaringen.

Plezier hoeft niet veel te kosten

Hardlopen in de buitenlucht, picknicken in het bos, de speeltuin om de hoek bezoeken in plaats van een overdekt speelparadijs. Uit eten gaan vervangen door vrienden uitnodigen en voor ze koken. Genieten van de mooie eenvoudige dingen van het leven. Deze ervaringen zorgen voor meer voldoening en plezier, helpen je relaties te versterken en besparen bakken met geld. Het wordt tijd om dat ook eens te gaan ervaren.

Zuinig leven maakt je vrij om je hart te volgen

Door beneden je stand te leven – minder uit te geven dan je verdient – maak je alles makkelijker en leuker. En hoe verder je beneden je stand leeft terwijl je tegelijkertijd je levenskwaliteit vasthoudt, des te vrijer je bent. Het is echt allemaal heel simpel. En zoals Jelle ook in het boek aangeeft: Eenvoud maakt alles eenvoudiger. Johan Cruijff had het kunnen zeggen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ik heb met Sinterklaas een geweldig boek ontvangen. Ik was al fan van Jelle Hermus van soChicken, maar nu nog meer. Zijn boek ‘Steeds leuker’ is een boek naar mijn hart. Een handleiding voor een leuker leven dat zich richt op 3 gevoelens: vrijheid, blijheid en betekenis. Hij schrijft leuk, weet wat mijn problemen zijn en geeft handzame tips. Een boek dat iedereen zou moeten lezen en gaan toepassen in hun leven. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *