Bootcamp

Bootcamp

Op dit moment is het hartstikke in. Iedereen is buiten aan het sporten in groepjes onder begeleiding van een drill-instructeur. Lopen, samen of alleen oefeningen doen en niets is te gek. Of de mussen nu dood van het dak vallen, het regent of het vriest dat het kraakt. We blijven burpees, squats, crunches, enz. doen op de natte, harde, vieze of bevroren grond.

Vorig weekend mocht ik er ook van proeven. Met de leden van de businessclub van NSVV hebben wij een zondagochtend gewerkt aan onze conditie en voornamelijk aan ons lijf. Een full-body workout van onze eigen Treen-met-Ireen en ik heb het geweten. Ik vind mezelf redelijk sportief maar bij hardlopen gebruik je lang niet al je spieren. In de loop van de zondag voelde ik het al en de maandag was vooral het op de wc gaan zitten een ware marteling. Mijn lichaam is dat harde werken aan alle verschillende spiergroepen niet gewend en protesteert hevig.

We weten met z’n allen dat het afzien wordt en ook dat we er een paar dagen last van hebben. Maar we gaan er vanuit dat het op de lange termijn voor goede resultaten gaat zorgen. Daarom staan we daar en doen we mee. Misschien kan ik zo’n bootcamp ook voor mijn dienstverlening organiseren. Niet onderweg naar een fit lichaam maar onderweg naar financiële vrijheid. De principes zijn hetzelfde. Het is in het begin niet echt leuk maar we moeten even doorzetten en de resultaten op de lange termijn zijn meer vrijheid. De financiële vrijheid bootcamp, een full-financial workout.

We beginnen langzaam aan en bouwen het steeds verder uit. In groepsverband komen we wekelijks bijeen en starten met het maken en onderhouden van een overzicht van de inkomsten en uitgaven. Ordenen de dossiers, betalen de facturen, regelen automatische betalingen, voeren besparingen door, zoeken samen naar de beste energiemaatschappij en zijn kritisch op onze uitgaven en tevens gaan we automatisch sparen. Als we dit goed op orde hebben dan is de basis gelegd en kunnen we ons verder gaan richten op de hypotheek en het eventueel aflossen, kijken naar ons opgebouwde pensioen en hoe we ons gespaarde geld beter kunnen laten renderen. Eens per jaar kijken we hoever we zijn met onze reis naar financiële vrijheid en in maart hebben we een speciale bootcamp maand voor de belastingaangifte.

Net als we weten dat sporten goed voor ons is en dat we iedere dag een hoeveelheid beweging moeten hebben, weten we ook dat we onze administratie goed moeten bijhouden. Maar in de hectiek van alle dag wordt zowel het sporten als het administreren naar een lager plan geschoven. De voordelen van samen sporten is er ook bij het in een groep bezig zijn met je financiën. Je stimuleert elkaar en het is gewoon gezellig even bijkletsen en ondertussen nog zinvol bezig zijn ook. We kunnen elkaar motiveren, goede ideeën opdoen en je hoeft niet alles zelf uit te zoeken maar je kan gebruik maken van elkaars kennis. En als je daarna weer thuis komt voelt het goed en kan je echt genieten van het op de bank zitten voor de televisie want we hebben hard gewerkt.

Een groot voordeel van een financiële vrijheid bootcamp is dat hij fysiek geen pijn doet. Het werken geeft wel het goede gevoel maar dan zonder de spierpijn en dat is een prettige bijkomstigheid. De bootcamp is ook voor iedereen toegankelijk of je nu veel of weinig geld verdient. Als je veel verdient zou het makkelijker kunnen zijn maar vaak is het uitgave patroon aangepast aan het inkomen en stappen terugdoen is voor iedereen lastig. Volledig financieel vrij zijn is geweldig maar onderweg zijn, kan ik vertellen, voelt ook al heel goed. Als jullie interesse hebben in een Zweet-met-Peet, laat het me even weten dan werk ik het verder uit. En bij deze beloof ik hiervan geen foto’s op Facebook te zetten.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] met de GG Money Coach en ook daar de eerste diensten voor gaan aanbieden. Dit zou mogelijk de bootcamp vanuit een vorige blog kunnen zijn. Ook wil ik me serieus verdiepen in sales en marketing want daar […]

  2. […] de bootcamp die ik een paar weken geleden verzonnen heb is natuurlijk ook het privacy aspect een puntje van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *