Blijven bouwen

Blijven bouwen

Het valt niet altijd mee om als zelfstandige te werken. Het is voor jezelf werken, maar vooral ook aan jezelf en aan je bedrijf werken. Iedere dag weer proberen stappen te zetten en weer verder te komen. Op het moment heb ik erg veel last van het vallend blad. De zomer is weer voorbij en we gaan weer een lange periode van binnen zitten tegemoet. Vanochtend geluisterd naar een webinar over passief inkomen van Mitchel van Duuren en hij heeft me wel weer een hart onder de riem gestoken.

Op dit moment zijn er steeds meer mensen die praten over passief inkomen en de manier waarop ze dit gaan verdienen is door via internet informatiediensten aan te bieden. Mitchel geeft aan dat het wel op passief inkomen lijkt, maar dat er hard voor gewerkt moet worden. Je moet in de picture blijven en er daarom blijvend veel tijd en energie in stoppen om je internetdiensten aan de man te brengen. Het lijkt op een bepaald moment dat je er niets meer voor hoeft te doen, maar dan droogt de stroom qua inkomsten langzaam op.

Het op gang brengen van de stroom kost ook veel tijd en je bent druk bezig zonder daar ook maar resultaat van te zien. Het is eerst zaaien en hopelijk later oogsten. Iedere week bloggen en artikelen schrijven terwijl er nog niet veel lezers zijn. Soms vraag je je af voor wie je bezig bent er of er überhaupt wel iemand op jouw informatie zit te wachten? Soms haken er ook weer lezers af en als het blad al valt dan heb ik niet veel meer nodig om het bijltje er bij neer te willen gooien.

Waarom wil ik een bedrijf hebben? Ik kan me ook richten op hoe wij zelf meer passief inkomen kunnen verdienen. In plaats van money coach gewoon investeerder worden. Niet meer bloggen, e-book en mails schrijven maar op zoek naar goede investeringen. Geen klanten meer helpen met hun financiën, maar me alleen met mijn eigen financiën bezighouden. Geen certificering meer nodig met de daarbij behorende opleidingen, gewoon op zoek naar fiscaaltechnisch de juiste manier om te investeren.

Het webinar van vanochtend was op het juiste moment. Door Mitchel van Duuren heb ik toch weer het idee gekregen dat ik goed bezig ben. Ik ben aan het bouwen en er komt een moment dat het duidelijk wordt waarvoor ik dat doe. Blokje voor blokje, verstand op nul en gewoon door blijven gaan. Alleen maar passief inkomen opbouwen en niemand verder laten delen in mijn kennis zou zonde zijn. Het hoger gelegen doel voor ogen blijven houden is waar het om draait. Mensen helpen zodat ze meer keuze vrijheid hebben en niet belemmerd worden door het al dan niet beschikbaar hebben van geld.

Ik weet dat het opbouwen van passief inkomen voor onszelf als ook het geld verdienen door het delen van de kennis hierover langdurige processen zijn. En eens in de zoveel tijd heb ik een periode dat ik het allemaal niet zie zitten. De hoeveelheid tijd die ik nu besteed aan “mijn werk” is zoveel meer dan dat ik ooit heb gedaan. Hele dagen druk aan het werk en ook de avonden zijn vaak gevuld. In mijn hoofd gaat het alsmaar door en het gevoel van vrije tijd is verdwenen. Met daarbij een resultaat dat niet in verhouding staat tot de hoeveelheid energie die het kost.

Van mijn partner verwacht ik dat hij me blijft aanmoedigen om vooral door te gaan. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. De energie en het enthousiasme moet uit mijzelf komen anders kan ik er beter mee stoppen. Het webinar heeft m’n ogen weer geopend. Een bedrijf opzetten is gewoon veel werk en iedere dag zet je weer een blokje neer. Je weet dat het een huis gaat worden, maar dat is het nog lang niet. Er op vertrouwen dat je de juiste blokken neerzet dan komt het goed.

Volgens Mitchel is passief inkomen verdienen een mythe. Ik ben het daar niet mee eens. De rente-inkomsten op mijn spaarrekening zijn niet veel, maar ik hoef er niets voor te doen. Ik denk dat hij gelijk heeft als hij zegt dat passief inkomen verdienen door het verkopen van informatiediensten via internet niet bestaat. Ik ben nog niet zover om het zelf te ervaren, maar ik weet dat het opbouwen ervan in ieder geval heel veel werk vereist. Ik hoop over een tijdje te kunnen vertellen of hij gelijk heeft, maar voordat het zover is moet ik eerst de volgende dip weer zien te overleven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *