Al lerend geld bij elkaar sprokkelen

Verminderde inkomsten

De gevolgen van de coronacrisis op onze inkomsten voor de maand mei zijn best aanzienlijk. In april was ons dividendinkomen niet gegroeid, maar ongeveer gelijk gebleven. De maand mei is een ander verhaal, ons dividendinkomen is bijna gehalveerd en dat is best veel vind ik. Ik ben benieuwd wat de consequenties voor juni gaan zijn. Onze recreatiewoning is wel weer verhuurd, maar 2 maanden verminderde inkomsten kunnen we dit jaar niet meer goed maken. Dit kan alleen als het in november tot half december ook verhuurd gaat worden. Gewoonlijk staat het in deze periode leeg.

Voor het eerst geen groei

De verminderde inkomsten zorgen niet voor problemen, maar het is wel even wennen. Vanaf het begin dat ik gestart ben met het opbouwen van passief inkomen is er alleen maar groei geweest. Nu voor het eerst een grote daling waarvan ik niet gedacht had dat het kon gebeuren. Wat dat betreft is het coronavirus een goede leerschool gebleken. Niets is zeker in het leven. Daar tegenover staat dat gedurende de coronatijd onze uitgaven verminderd zijn. Ik dacht dat we onze uitgaven al redelijk onder controle hadden, maar als het nodig is kunnen we duidelijk met minder toe.

Nieuwe inkomsten

Een paar weken geleden heb ik geschreven over hoe ik geld verdiend heb met het verkopen van een put optie. We zijn ons meer aan het verdiepen in het beleggen en hebben de optiewereld ontdekt. Heel voorzichtig zijn we aan het handelen in opties en het gaat maar om kleine bedragen, maar ongemerkt sprokkel je op deze manier aardig geld bij elkaar. Ik kan je vertellen dat het alles behalve passief is, maar wel heel leuk om te doen. Zeker als je dan aan het eind van de maand de rekening opmaakt. Het verminderde passieve inkomen maken we op deze manier goed. Fijn om te weten dat je je inkomen kan verhogen, zonder afhankelijk te zijn van het vinden van een baan.

Puts en calls schrijven

Op dit moment schrijven we alleen puts op dividendaandelen die we voor die prijs, de uitoefenprijs, ook zelf willen kopen. Door een put te schrijven verplicht je je tot het kopen van aandelen tegen een lagere prijs dan de huidige marktprijs. Bij daling van de aandelenkoers wordt je verplicht tot kopen, maar dit is nog niet het geval geweest. Daarbij schrijven we ook calls op aandelen die we in ons bezit hebben en die we tegen de prijs genoemd in de optie, de uitoefenprijs, ook willen verkopen. Ook deze call opties zijn nog verlopen zonder dat we de onderliggende aandelen moesten verkopen.

Vele kleintjes maken een grote

De opties waarin wij handelen hebben een uitoefenprijs die iets verder van de marktprijs afligt en daardoor goedkoper zijn. Je verdient er dus minder geld mee. Doordat ze verder van de marktprijs afliggen neemt de kans af dat ze uitgeoefend moeten worden. Ook in de optiewereld geldt dat hoe groter het risico, hoe groter het rendement. Door het lage risico gaat het bij ons ook om kleine bedragen, maar genoeg kleine bedragen tellen bij elkaar toch leuk op. Eenmaal geschreven opties waarvoor je geld hebt ontvangen, kunnen gedurende de looptijd minder waard worden. Deze kan je dan voor minder geld terugkopen dan waarvoor je ze hebt verkocht. Zo kan je al sneller winst maken.

Leren hoe het werkt

Door er op deze manier mee bezig te zijn krijgen we meer kennis en wordt het steeds duidelijker hoe de optiewereld werkt. Op dit moment is het nog heel eenvoudig wat we doen. Er zijn hele optie strategieën te verzinnen waarbij je je verlies minimaliseert en hierdoor ook je winst maximaliseert. We zijn zover nog niet, maar we hebben de smaak te pakken en verdiepen ons er verder in. Niet passief, wel leuk om te doen en ondertussen sprokkelen we zo extra inkomen bij elkaar in deze zware tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *